Cuketová sekanka

kategorie: Vaření a recepty | 1

Pokud máte doma přebytky cuket a nevíte co s nimi, vyzkoušejte tento recept na cuketovou sekanku. U nás doma tuto sekanku děláme pravidelně již několik let a všem moc chutná, proto jsem se rozhodla recept sepsat. Příprava sekanky je rychlovka a zvládnou ji i kuchařští začátečníci.

Cuketová sekanka

Ingredience:

  • 800 g cukety
  • 4 bio vejce
  • 180 g tofu
  • 120 g hrubé mouky (občas nahradím polovinu hrubé mouky špaldovou nebo celozrnnou)
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 150 g tvrdého sýru (používám rostlinný violife)
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka, tymián

Předehřejte si troubu na 180°C. Cuketu oloupejte, vydlabejte semínka a nastrouhejte nahrubo. Nastrouhejte nahrubo také tofu a tvrdý sýr. Smíchejte všechny ingredience (do těsta zamíchejte jen polovinu sýru), přidejte koření, prolisovaný česnek a bylinky (nám doma nejvíce chutná kombinace majoránky a tymiánu)- s bylinkami nešetřete. Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku (používám plech z Ikey, rozměry jsou 24 x 34 cm), povrch posypejte druhou polovinou sýra a pečte 40-45 min. Sekanou podávejte s vařeným bramborem nebo jen se salátem. Dobrou chuť.

Cuketová sekanka

Cuketová sekanka

Cuketová sekanka

6

 

 

One Response

  1. Dělám,ale místo tofu salám a je to k jídlu (já jsem na maso 🙂

Napsat komentář