Jarní frittata s bylinkami

kategorie: Vaření a recepty | 0

Jarní frittata

Jaro už je v plném proudu, takže je načase si připravit nějaký typický jarní recept. A co jiného se vyloženě nabízí, než si udělat chutnou jarní omeletu neboli frittatu, v super rychlé úpravě pro ty, kteří se v kuchyni nechtějí zdržovat příliš dlouho.

Na jednu větší porci budete potřebovat:

  • 3 bio vejce
  • oblíbený sýr (používám rostlinný sýr značky Violife)
  • rajčata
  • sojový párek
  • jarní cibulka (včetně natě)
  • pár lístků mladého špenátů
  • olivový olej
  • sůl, pepř, oblíbené bylinky- já jsem přidala nasekanou pažitku a pár lístků tymiánu
  • volitelně cca 1 polévková lžíce smetany či mléka na zjemnění (použila jsem oblíbenou rýžovou smetanu Alpro)

Postup by už nemohl být jednodušší- rajčata a cibulku nasekáme na kostičky (nať na kolečka), párek na půl kolečka, sýr si nastrouháme. Špenát si nakrájíme na proužky, spaříme vroucí vodou a rychle zchladíme studenou, aby nám zůstala krásná barva. Vajíčka rozkvedláme v misce, osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami. Potom přidáme všechny ingredience a dobře promícháme.

Na pánvi si zahřejeme olivový olej a rovnoměrně na ni rozlijeme vajíčkovou směs. Doporučuji péct spíše na nízké teplotě, aby se vám vytvořila nejen kůrka, ale aby byl vnitřek omelety propečený. Jakmile budete mít jednu stranu do zlatova osmaženou, omeletu otočíme (já jsem si vypomohla dvěma talíři:)) a na druhé straně opečeme jíž jen chvilku, abychom si vnitřek omelety nevysušili. Dobrou chuť.

Jarní frittata

Napsat komentář