Květáková pizza

kategorie: Vaření a recepty | 0
Květáková pizza
Květáková pizza

Honí vás mlsná, ale hlídáte si linii? Vyzkoušejte květákovou pizzu. Je překvapivě velmi chutná a nemusíte mít špatné svědomí. Je skvělá i pro ty z vás, kteří si občas chtějí odlehčit jídelníček, ale zároveň si dopřát lahodný pokrm.

Na jednu menší pizzu budete potřebovat: 

  • květák (cca 300 g)
  • jedno bio vejce
  • sýr asi 50 g ( použila jsem rostlinný sýr Violife, ale samozřejmě použijte váš oblíbený)
  • rýžová mouka 20g
  • olivový olej
  • oblíbené bylinky a česnek

Květák povařte, dokud nezměkně a poté jej rozmixujte. Následně se pokuste z květákové hmoty vymačkat alespoň trochu vody, přidejte zbylé ingredience včetně oblíbeného koření a vytvořte kompaktní těsto. Těsto bude trochu řidší než jste zvyklí, ale to nevadí. Těsto vyklopte na pečící papír pomazaný olivovým olejem a vytvarujte z něj kulatou placku vysokou asi 1 cm. Dejte zapéct do trouby na 200 stupňů asi na 20 – 30 minut, dokud pizza nebude dozlatova opečená a mezitím si připravte oblíbenou náplň.

Jednoduchou rajčatovou omáčku připravíte tak, že necháte zesklovatět cibulku a nasekaný česnek na olivovém oleji, přidáte nakrájená rajčata (čerstvá nebo z plechovky). Omáčku nechte chvíli provařit a následně dochuťte rajčatovým protlakem, bylinkami, solí a pepřem a je hotovo.

Jakmile je pizza předpečená, potřeme ji omáčkou, posypeme oblíbeným sýrem a dáme zapéct na cca dalších 10 minut. Pizzu můžete ještě na talíři dozdobit čerstvými bylinkami. Před tím, než pizzu nakrájíte, ji nechte trošku vychladnout. Pizza se zpevní a bude se lépe krájet. Dobrou chuť.

Květáková pizza
Květáková pizza

 

Napsat komentář