Zeleninové lečo s tofu

kategorie: Vaření a recepty | 0
Zeleninové lečo s tofu
S domácím chlebem

Recept na zeleninové lečo se ideálně hodí na letní období, kdy máme všechnu zeleninu čerstvou a dobře dostupnou, ale pochutnat si na něm samozřejmě můžeme po celý rok. Je vhodné jako velmi rychlý oběd, kdy se vám nechce připravovat nic moc složitého, ale zase se nechcete odbýt ničím nezdravým. Lečo je nejlepší podávat ihned, ale je velmi chutné i studené, takže si jej můžete zabalit jako oběd do práce nebo do školy. Suroviny můžete dle libosti obměňovat, níže popsané je lečo, které nám doma nejvíce chutná a děláme jej takto nejčastěji.

Ingredience:

  • 1 balení tofu (marinované nebo natural)
  • 1 velká cibule nebo 2 menší
  • 2 papriky
  • 6- 8 velkých rajčat
  • 4 bio vejce (nejlépe domácí)
  • sůl, pepř, pažitka

Postup je velmi jednoduchý, nejprve si podusíme na kostečky nakrájenou cibulku a až nám zesklovatí, přidáme na kostky nakrájenou papriku. Tu chvíli podusíme, mezitím si spaříme rajčata, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Jakmile nám paprika trošku změkne, přidáme tofu nakrájené na kostečky a spařená rajčata. Osolíme, opepříme. Po chvilce přidáme celé vejce, dobře je rozmícháme a prohřejeme. Nakonec lečo posypeme pažitkou a ihned podáváme, nejlépe s dobrým chlebem.

Zeleninové lečo s tofu

Zeleninové lečo s tofu

 

 

Napsat komentář