Čokoládové muffiny podle našeho receptu jsou nadýchané a doslova se rozplývají na jazyku. Jsou akorát sladké s kousky tekuté čokolády uvnitř. Rozhodně s nimi potěšíte každého milovníka čokolády, ale zachutnají prostě každému, kdo má rád dezerty.
Na 12 menších muffinů (nebo 6 větších) budete potřebovat:
- 2 vejce
- 180 g třtinového cukru
- 125 g polohrubé mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 125 ml mléka (použila jsem rostlinné rýžové)
- 80 ml rostlinného oleje
- 100 g čokolády na vaření
sklik
Nejprve vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, přidejte zbylé ingredience (kromě čokolády) a zamíchejte. Čokoládu si nasekejte nožem na malé kousky a ty ještě obalte v trošce polohrubé mouky (to pomůže, aby vám kousky čokolády nepropadly těstem až na dno formy a tam se nepřipekly).
Opatrně přidejte kousky čokolády na všechny muffiny. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut.
Napsat komentář