Ačkoliv mám velmi ráda zdravé recepty a baví mě zkoušet různé netradiční pečení, občas mám chuť na klasickou sladkou čokoládovou bombu- brownies.
Na čokoládové brownies budete potřebovat:
- 200 g čokolády na vaření (do těsta)
- 125 g másla (používám rostlinné máslo Alsan)
- 4 bio vejce
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce kvalitního kakaa na vaření
- 100 g čokolády nasekané na kostičky
Čokoládu (200 g do těsta) nalámeme na kousky a s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Vejce pokojové teploty vyklepneme do mísy a přisypeme k nim cukr. Našleháme do světlé pěny. Až se čokoláda rozpustí, přišleháme k ní pěnu z vajíček a cukru. Potom ke směsi prosejeme mouku s práškem do pečiva a zamícháme. Nakonec do těsta vmícháme na kostičky nasekanou čokoládu.
Těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem (peču v pekáčku z ikey, který má rozměr 34 x 24 cm). Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30 minut (dobu pečení upravte dle zkušeností s vaší troubou). Brownies jsou hotové jakmile povrch popraská, ale vnitřek je ještě tekutý.
Brownies podáváme nejlépe ještě teplé. Na talíři můžeme ještě pokapat rozpuštěnou čokoládou a dozdobit ovocem (nejlepší jsou maliny či jahody, které dodají trošku kyselosti).
2 Responses
Veronika
Dobrý den, jak velký hrnek na mouku? Spíše tedy kolik g? Moc děkuji.
Nahusto
Klasický čtvrtlitrový hrnek.